Na základě svých skvělých vrhačských výkonů byl Štěpán Resl nominován, aby reprezentoval Českou republiku při mezistátním utkání ČR – Chorvatsko – Maďarsko – Polsko – Slovensko, jenž se konalo dne 22. června v Brně. Štěpán odvedl pro český celek skvělou práci, když v disku (1,75 kg) skončil druhý a kouli (6 kg) vyhrál.

Nejen že kouli vyhrál, ale hlavně v ní zaznamenal fenomenální výkon 19,50 metru! Tím si o neuvěřitelných 72 centimetrů vylepšil nedávný výkon z ostravského MČR. Ve zbytku soutěže zaznamenal pak ještě tři kříže a dva méně zdařené pokusy. Na druhém místě kryl Štěpánovi záda další Čech Marek Hrubý (18,37).

V diskařském kruhu předvedl Štěpán skvělý výkon 58,91, čímž prakticky vyrovnal své představení z Ostravy. Zlatá radost byla ale i zde česká, plný počet bodů připsal pro naše barvy David Jarolímek (59,03).

Pro Štěpána Resla to byla malá reprezentační zkušenost před blížícím se mistrovství světa juniorů, které se uskuteční ve dnech 26. až 31. srpna 2024 v Limě, hlavním městě Peru.

Všechny fotografie: Jan Houska, ČAS